Meille kaikki asiakkaamme ovat yhtä tärkeitä.

Myös asiakkaiden tietosuoja on meille tärkeä, sillä asiakassuhteen tärkeä peruspilari on molempien osapuolten välinen luottamus.

Asiakaskuntamme koostuu julkishallinnon ja valtion liikelaitosten sekä puolustusvoimien lisäksi suurista kansainvälisistä ja kotimaisista yrityksistä, joiden nimiä emme voi salassapitovelvollisuuttamme noudattaen tässä mainita. 

Referenssilistan suosittelijoineen voit tilata sähköpostitse osoitteesta dbd(a)dbdsystems.fi.

Tässä kuitenkin muutama esimerkki toteutuksistamme asiakkaidemme suostumuksella.

Rafaello

Ravintola Raffaellon terassi:

Toteutimme kokonaisprojektina Oy Center-Inn Ab:n Ravintola Raffaellon Sol Summer -kesäterassin äänentoiston ja valaistuksen suunnittelusta alkaen.
Valaistuksen suunnitteluun asiakkaan toivomukset huomioiden käytettiin runsaasti aikaa ja se kannatti. Valaistus toteutettiin ROBE-skannereilla ja ulkokäyttöön soveltuvilla LED PAR 64-valonheittimillä. DJ-koppiin integroitiin raskassavukone, jotta valoisina kesäiltoinakin lamppukeilojen näkyvyys saadaan hienosti esiin. Valaistuksen kruunasi upeannäköinen SpaceFlower-valoefekti ST3000-purkauslampulla, joka voitiin isännöitsijän myötämielisellä avustuksella sijoittaa vastakkaiselle parvekkeelle.

Äänentoistona käytettiin jo olemassa olevaa BOSE-järjestelmää. Hyödynsimme asiakkaan varastosta käyttämättöminä olleita JBL:n yläpäitä ja bassokaiuttimia varmistaaksemme myös tanssimiseen riittävän äänenpaineen. Aina kaikkia laitteita ei siis tarvitse ostaa uusina, vaan jo olemassa olevaa kalustoa voidaan hyödyntää hyvän ja ammattitaitoisen suunnittelun avulla.

Tuloksen kruunasi tietenkin asiansa osaava asiakkaan henkilökunta sekä upeat DJ:t.

Ravintolatoimen johtaja Ismo Tuomisen kommentit:

Äärimmäisen ammattimaista toimintaa, suunnittelu ja toteutus ylitti odotuksemme kaikilta osin.
Se, että pystyimme hyödyntämään olemassa olevaa tekniikkaa ja varastossa olevia laitteita kustannustehokkaasti oli erittäin hyvä asia. 
Lisäksi henkilökunnan koulutus ja opastus oli tarkeässä roolissa laitteiden käyttöä ajatellen. Tämä on saanut paljon kiitosta laitteiden käyttäjiltä.

Liminka

Limingan kunnan Tupoksen yhtenäiskoulun AV-urakointi:

Urakka oli mittakaavaltaan kohtuullisen suuri ja vaativa. Vaativuutta lisäsi se, että urakka-aika oli karsittu minimiin - paljon työtä ja vähän aikaa. Järjestelmätoimitukseemme kuului 40 luokkahuonetta kaikella nykyaikaisella AV-tekniikalla, ruokala sekä iso juhla-/liikuntasali. Järjestelmänsuunnittelusta vastasi Decorat Oy/Pekka Holma.

Luokkahuoneiden lähtökohtana oli käytön helppous, jossa onnistuimme hyvin. Kaikki luokkahuoneet varustettiin Hitachin videoprojektoreilla, Elmon dokumenttikameroilla, Australian Monitor-aktiivikaiuttimilla sekä Extronin tilaohjaimella. Lisäksi suureen osaan luokkahuoneista tuli Enon interaktiivinen taulu.

Järjestelmän vaativuutta kohottaa runsaasti se, että järjestelmän pitää toimia myös ns. Alert-järjestelmänä. Kehitimme itse tähän tarpeeseen yhteistyössä Fiscal Oy:n Mika Kumpulaisen kanssa oman tuotteen, jotta kaikki järjestelmäkomponentit saadaan integroitua toisiinsa. Tällä omalla tuotteellamme pystymme pakottamaan hälytysviestin videotykille myös tykin ollessa ennen tätä sammutettuna. Viesti hälytyksestä saadaan kätevästi suoraan paloilmoitinkeskukselta. Lisäksi järjestelmä pystyy tarvittaessa mykistämään ohjelmaäänikaiuttimet kuulutuksen, esim. rehtorin tiedotteen ajaksi.

Juhlasali varustettiin Extronin ohjausjärjestelmällä, jonka kosketuspaneeli ohjelmoitiin käyttäjän ohjeiden mukaisesti. Juhlasaliin tuli myös runsas näyttämötekniikka moottoroiduilla näyttämöverhoansailla varustettuna.

Koulun av-vastaava, opettaja Pekka Muhonen kommentoi:

Koulun AV-järjestelmä on parin kuukauden käyttökokemuksen perusteella osoittautunut toimivaksi kokonaisuudeksi. Käyttäjiä ihastuttaa järjestelmän helppokäyttöisyys ja toimivuus. Myös järjestelmän ominaisuuksien muuttaminen asennuksen jälkeenkin käyttäjien toivomalla tavalla on todella hyvä ominaisuus. Siis olemme saaneet sellaisen järjestelmän, jota osataan käyttää ja jota tulee käytettyä.

Suurten tilojen, eli ruokalan ja liikunta-/juhlasalin, av-ratkaisut ovat niin ikään toimivia ja käytöltään yksinkertaisia. Esimerkiksi ”heti valmis” puhetilaisuuden AV-järjestely sekä salissa että ruokalassa on erinomainen yksinkertaisuudessaan ja toimivuudessaan (tarkoittaa, että laita vain mikrofoni päälle). Myös useampien mikrofonien käyttö salissa toimii niin kuin sen pitääkin. Kosketuspaneelia käyttäen kuvien esittäminen eri lähteistä on helppoa.
Olemme tyytyväisiä koulumme AV-järjestelmään.

Jarvenpaa

Järvenpään Seurakunta:

Toimitimme vuodenvaihteessa 2011/2012 Järvenpään Seurakunnan uuden Kirkonkulman AV-tekniikan. Kirkonkulma on uusi monitoimitalo, jossa on monimuotoista toimintaa, mm. Kappeli ja Sali.

Sali: Sali on tarkoitettu seurakuntalaisten käyttöön sekä kirkkovaltuuston kokoustilaksi. Sali varustettiin monimuotoisella AV-tekniikalla, jota ohjataan keskitetysti Extronin kosketuspaneelilla.

Kappeli: Kappelissa on hieno luonnonkivinen louhittu takaseinä, joka vesitekniikkaa ja LED-valaistusta käyttäen luo häikäisevän upean atmosfäärin tilaan. Vesiseinän LED-valaistuksen ohjelmoiduilla valinnoilla tilaan saadaan valittua tyylikäs ja ulkoasultaan arvokas ilme erilaisia tilaisuuksia silmällä pitäen.

Kappeli varustettiin laadukkaalla mikrofoni- ja äänentoistojärjestelmällä palvelemaan seurakunnan moninaisia tilaisuuksia, aina kastetilaisuuksista siunaustilaisuuksiin.
Kirkonkulmassa on lisäksi erillinen kokoustila ja erityisesti nuorisotoimintaan suunnattu tila, jotka on myös varustettu asianmukaisella AV-tekniikalla erilaisten esitystarpeiden täyttämiseksi.

DbD Systems Oy
Lyhtytie 8 A
00750 Helsinki
dbd(a)dbdsystems.fi
 
Tekninen tuki ja pikaiset huoltotarpeet
050 414 2026